Traditionele Parketvloeren

Peter van der Linden Parket is gespecialiseerd in het leggen van traditioneel parket. Voordat traditioneel parket wordt gelegd zal eerst een ondervloer van eiken mozaiek of spaanplaat gelegd worden. Hierop wordt het parket gelijmd & gespijkerd. Een traditionele parketvloer leg je voor het leven.


Soorten uitvoeringen

Waar moet je zoal op letten bij traditioneel parket? Bourgogne of Tapis?
Indien u een traditionele parketvloer wilt laten leggen door Peter van der Linden Parket dan komt u onder andere voor de keuze van een bourgogne of een tapis vloer te staan. Beide type vloeren kunnen ook gelegd worden als zijnde verouderd.

Een bourgogne vloerAfbeelding bourgogne Parket
Is een brede delen vloer welke kan worden geleverd in wisselende breedtes en bestaat uit massief hout van 9 mm dik. Is ook verkrijgbaar in 6 mm dikte welke niet door ons gemaakt wordt omdat de kans op scheurvorming vele malen groter is. Je kunt kiezen voor een velling kant waardoor het op een plankenvloer lijkt of een rechte kant. De breedtes kunnen varieren maar ook gelijk zijn. Zo heeft u altijd invloed op de look & feel van uw vloer. Peter Parket zal dit in overleg met u op locatie bekijken. U kunt er vast over nadenken wat u het beste vind passen in de stijl van uw woning.

Tapis Afbeelding tapis Parket Bij een tapis vloer wordt doorgaans geen vellingkant gebruikt zoals bij een bourgogne vloer de vloer delen kunnen 9 mm of 6 mm dik zijn. De strook breedte varieert van 7 tot 20 cm. Het voordeel van een tapis vloer is dat er veel patronen mogelijk zijn. Neem een kijkje tussen onze foto's om daar een indruk van te krijgen.


Houtsoorten

Er zijn veel verschillende houtsoorten die u kunt gebruiken voor uw vloer. Elke houtsoort heeft een eigen kleur, reliëf en eigenschappen. Zorg dat u goed weet welke houtsoorten er zijn en hoe ze eruit zien alvorens u een vloer door ons laat leggen. We kunnen diverse planken meenemen op locatie en laten zien.